Alison Shek (1996) begon op haar achtste pianolessen te volgen bij André Telderman op de ‘Nieuwe Veste’ te Breda. Tijdens de lessen ontwikkelde ze haar passie en liefde voor pianospel.

Met het behalen van haar VWO diploma en ook haar D bijzonder piano-examen, werd ze aangenomen op het Fontys Conservatorium (nu Acadamy of Music and Performing Arts) en studeerde piano klassiek bij Jelena Bazova. Behalve dat ze zich bezig houdt met haar solo repertoire, speelt ze graag kamermuziek en is ze actief in ensembles waaronder Pianoduo Cross, Mikaroso Piano Ensemble.

Naast het spelen als solo- en kamermuziekpianiste, is ze vaste begeleider van het koor ‘Opus165’ sinds 2015. Dit hechte gezelschap zingt een breed repertoire van pop tot close-harmony en van jazz tot musical muziek. Hierdoor is ze niet meer uitsluitend thuis in de klassieke wereld, maar heeft ze mede dankzij dit koor deze vaardigheden ontwikkeld en is tot het heden nog verbonden aan dit koor.

Alison heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Bart van Oort, Marcel Worms, Ishay Shaer, Chie Hirai en Serla Balkari. Tevens heeft ze deelgenomen aan Music Festival Marienbad in Tsjechië en  was ze deel van projecten o.l.v. Leon Berendse en Etienne Siebens.  

In haar derde studiejaar heeft Alison stage gelopen op de Nieuwe Veste en was ze pianodocente op het Factorium Podiumkunsten in Tilburg van september 2018 tot juni 2019. 

In juni 2019 behaalde Alison de Bachelor of Music en vervolgt ze in Tilburg haar Master studie.